Al met al is hout een betere keuze voor materialen voor de bouw dan de andere opties die vandaag beschikbaar zijn. Als u woont in een gebied met een hoge vraag naar energie-efficiënte woningen, van hout kan een goede keuze zijn voor u. Waarom Houten Bekleding Is Meer De Voorkeur Dan Andere Bouwmaterialen

In de Verenigde Staten, verwijzen we vaak naar houten panelen als "bekleding" stenen." Tegenwoordig, echter, veel architecten noemen het liever 'houten gevelbekleding.' Dus wat is hout bekleed en waarom zo veel mensen leuk vinden?

Houten Gevelbekleding

Allereerst, laten we een beetje technische over hout. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn er eigenlijk twee soorten hout.

De eerste is ceder. Deze houtsoort is afkomstig uit de boom Linum usitatissimum. Het is een hardhout dat van nature rijk is aan lignine. Dit ingrediënt maakt ceder het natuurlijk bewaarmiddel, die op zijn beurt zorgt ervoor dat ceder van kromtrekken.

Wanneer een onbehandeld stuk cederhout wordt verbrand, deze stoffen vrijkomen vluchtige organische stoffen (VOS) in de lucht. Eenmaal in de lucht, kan VOS de luchtwegen irriteren, met inbegrip van de ademhaling passages.

Het tweede type van hout gebruikt in de bouw, is Redwood. Dit is de houtsoort die verantwoordelijk zijn voor de kenmerken van cederhout.

In aanvulling op deze extra bescherming tegen vuur verbranden, hout bevat ook elementen die het water te voorkomen. Dit voegt een kostenbesparing aan de opbouw van materialen. Dit is vooral handig voor groene gebouwen, omdat ze de hoeveelheid energie die wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van een gebouw te verminderen.

Omdat hout minder gassen dan andere bouwmaterialen produceert, hebben groen gebouw ontwerpers vonden dat het gebruik van hout is de voorkeur. Sterker nog, de huidige gebouwen zijn aanzienlijk meer energie-efficiënt in vergelijking met traditionele bakstenen en mortel bouw.

Het goede nieuws is dat er eigenlijk veel voordelen aan het gebruik van hout. Deze omvatten lagere onderhoudskosten, een vermindering van de geluidsoverlast en luchtvervuiling, en de mogelijkheid om de natuurlijke rijkdommen van de regio waar u woont benutten.

Niet alleen dat, zal hout hittebestendigheid van het gebouw te verhogen, het verbeteren van de energie-efficiëntie met 30%. Daarnaast is het brandwerend en eenvoudig te installeren. Simpel gezegd, als je een gebouw met meerdere verdiepingen, kunt u er een krijgt gemaakt van hout.

Hout kan ook worden gekleurd. Verschillende soorten hout kan worden gekleurd om de gewenste look, die uw huis moet geven een nieuw beroep te creëren.