Prikklokken - Wat zijn dat en hoe kunnen ze uw bedrijf ten goede komen?

Prikklokken zijn bij verschillende bedrijven heel gebruikelijk geworden vanwege de voordelen die ze bieden. Tijdklokken kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt en een van deze doeleinden is om de exacte begin- en eindtijd bij te houden. In een bedrijf vermijden prikklokken menselijke fouten omdat ze eind- en begintijden nauwkeurig registreren zonder menselijke tussenkomst.

Behalve het stroomlijnen van het beloningsproces, is tijdregistratie ook erg belangrijk voor salarisaudits en juridische bescherming tegen rechtszaken. Met behulp van tijdregistratie kunnen managers alle uren van de werknemer volgen, rekening houden met de overuren die een werknemer maakt en zelfs de werkuren van een werknemer volgen om te voorkomen dat werknemers voor overuren worden betaald. Bovendien kunnen medewerkers worden getraind met betrekking tot de tijd die ze nodig hebben om te werken om het project eerder dan gepland af te ronden.

Als u van plan bent een tijdklok voor uw bedrijf te kopen, moet u rekening houden met verschillende factoren voordat u er een aanschaft. Allereerst moet u beslissen of u er een wilt aanschaffen die al in uw computersysteem is geïntegreerd of dat u een geheel aparte computer met een ingebouwde tijdklok moet kopen. U moet ook weten hoeveel uur u de klok gaat gebruiken. Er zijn enkele modellen beschikbaar waarmee u verschillende uren kunt programmeren, terwijl er ook modellen zijn die kunnen worden geprogrammeerd om elk uur een bepaalde taak uit te voeren.

Als je eenmaal weet hoeveel uren je nodig hebt om bij te houden, moet je een tijdregister en prikklok aanschaffen. Deze twee apparaten zijn erg handig en u kunt ze eenvoudig instellen om de opname te starten wanneer de eerste medewerkers arriveren of nadat de laatste medewerker vertrekt. Als het gaat om het opnemen van uren van werknemers, kunt u elk type recorder gebruiken dat u kiest, zolang deze maar duurzaam genoeg is om slijtage te weerstaan. Daarnaast moet u een tijdregistratie aanschaffen met verschillende rubrieken zoals de naam en het aantal werknemers, gewerkte uren, hun functieomschrijving en salarisrooster.

Het tweede waar u aan moet denken, is het type werknemer dat op de recorder wordt opgenomen. Dit is eigenlijk heel simpel; Het is echter erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de werknemer geen andere banen heeft die in strijd zijn met uw tijdregistratie. Als u bijvoorbeeld de uren moet registreren van de werknemers die voor de machines in de fabriek zorgen, moet u bepalen of zij dit werk regelmatig of alleen tijdens hun vrije uren zullen doen. Anders zou u hun uren verkeerd kunnen opnemen. of het opnemen van verkeerde uren.

Als je klaar bent met het vastleggen van de uren van werknemers, is het belangrijk om deze in te voeren in de tijd om te registreren en vervolgens te controleren of de werknemers in die periode hebben gewerkt. of het tijdregister de juiste informatie bevat.