Website Vernieuwen: De Do's en Don'ts

Het vernieuwen van een website is een essentiële stap om je online aanwezigheid fris en relevant te houden. Een verouderde website kan een negatieve invloed hebben op zowel de gebruikerservaring als de prestaties van uw website in zoekmachines. Het is echter belangrijk om dit proces zorgvuldig te plannen en uit te voeren om eventuele negatieve gevolgen te voorkomen. In deze tekst bespreken we de belangrijkste do's en don'ts bij het vernieuwen van je website.

Do's

1. Maak een helder plan:

Voordat je begint met het vernieuwen van je website, is het essentieel om goed na te denken over je doelen en doelgroep. Wat wil je bereiken met de vernieuwing? Wat wil je uitstralen? Door een duidelijk plan te maken, kun je er zeker van zijn dat de vernieuwing in lijn is met je merk en doelgroep. Dit helpt ook bij het maken van keuzes over ontwerp, functionaliteit en inhoud.

2. Focus op de gebruiksmogelijkheid:

Je website moet gemakkelijk te navigeren zijn en aansluiten bij de wensen en behoeften van je doelgroep. De gebruikerservaring moet centraal staan ​​bij het vernieuwen van de website. Houd bijvoorbeeld rekening met de laadtijd van de website en zorg ervoor dat de inhoud goed wordt bekeken op verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets.

3. Zorg voor nieuwe en relevante inhoud:

Een frisse lay-out en nieuwe functionaliteiten zijn belangrijk bij een vernieuwing van de website, maar ook de inhoud moet in dit proces worden meegenomen. Zorg ervoor dat je nieuwe en relevante inhoud die aantrekkelijk maakt voor je doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van blogartikelen, whitepapers of video's.

4. Maak de website zoekmachinevriendelijk:

Een vernieuwde website heeft alleen zin als deze ook gevonden wordt. Het is belangrijk om bij het vernieuwen van de website rekening te houden met zoekmachine-optimalisatie (SEO). Zorg bijvoorbeeld voor een goede navigatiestructuur, gebruik zoekwoorden op de juiste manier en optimaliseer afbeeldingen en video's.

Niet doen

1. Verwaarloos de bestaande inhoud niet:

Bij het vernieuwen van de website is het belangrijk om nieuwe content te analyseren, maar verwaarloos de bestaande content niet. Het is belangrijk om de waardevolle inhoud van de huidige website te behouden en waar nodig om te passagiers of uit de hele wereld te helpen.

2. Verander te veel in één keer:

Een volledige make-over kan er aantrekkelijk uitzien, maar het kan ook riskant zijn. In één keer te veel veranderen kan het zijn voor bezoekers en in sommige gevallen kan het zelfs onverwachte gevolgen hebben voor de zoekmachine-posities.

3. Onderschat de technische kant van de vernieuwing niet:

Het vernieuwen van een website kan complex zijn. Er zijn vaak diverse technische aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om elke omleiding goed te regelen, om te voorkomen dat bezoekers van zoekmachines een dood spoor belanden.

4. Vergeet niet om de website te testen:

Wanneer je website vernieuwd is, is het essentieel om deze te controleren op verschillende apparaten en browsers. Dit helpt om eventuele bugs en fouten op te sporen. Door de website goed te testen, kun je er zeker van zijn dat de nieuwe website zoals bedoeld is.

Conclusie

Een vernieuwing van je website kan veel voordelen hebben, maar het is essentieel om hier zorgvuldig mee om te gaan. Door je goed voor te bereiden, te analyseren op gebruik, nieuwe en relevante inhoud te maken en rekening te houden met SEO, kun je een website creëren die zowel voor bezoekers als zoekmachines aantrekkelijk is. Vergeet niet om de bestaande inhoud te behouden en de website te testen voordat deze afgeleid wordt.