Reclame Display: Wat is het en hoe werkt het?

Introductie

Reclame is een belangrijk onderdeel van marketing en het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We worden dag in dag uit gedeeld met verschillende soorten reclame: tv-commercials, radiospots, advertenties in kranten en tijdschriften, en nog veel meer. Een ander populair type reclame is Display-reclame.

Wat is reclamevertoning?

Reclame Toon zijn advertenties die op websites en mobiele apps worden weergegeven. Dit type advertentie kan bestaan ​​uit afbeeldingen, video's, animaties van tekst en wordt vaak weergegeven op banners, zijbalken en overlays. Display-reclame kan worden gebruikt om een ​​product of dienst te gebruiken of om verkeer naar een website te leiden.

Hoe werkt Reclame Display?

Het plaatsen van Display-reclame op een website of mobiele app gaat niet via een advertentienetwerk. Advertentienetwerken zijn platformen die aankondigingen en uitgevers met elkaar verbinden. Adverteerders kunnen hun advertenties uploaden naar het netwerk en een biedingsproces starten om te bepalen welke advertenties worden weergegeven.

Uitgevers die Display-reclame willen tonen, plaatsen een stukje code op hun website dat de advertenties van het advertentienetwerk weergeeft. Wanneer een bezoeker de website bezoekt, wordt de code uitgevoerd en worden de advertenties op de pagina weergegeven.

Adverteerders kunnen specificeren op welke websites en apps hun advertenties worden geplaatst en kunnen ook targetingopties instellen om specifieke doelgroepen te bereiken. Deze targetingopties kunnen bijvoorbeeld zijn op basis van locatie, demografie van interesses.

Waarom Display-reclame?

Display-reclame heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van reclame. Ten eerste kan zeer gericht worden weergegeven, waardoor hun doelgroep kan worden bereikt. Dit heeft tot gevolg dat Display-reclame een hogere klikfrequentie, ook wel CTR genoemd (Click-Through Rate), heeft dan andere vormen van reclame. Ten tweede kunnen Display-reclame-campagnes worden verlaagd om de prestaties te verbeteren en het rendement op investering te vergroten. Als derde is Display-reclame relatief goedkoop in vergelijking met andere vormen van reclame.

Hoe voldoen aan je de prestaties van Reclame Display?

Om de prestaties van Display-reclame te meten, worden verschillende statistieken gebruikt. Hier zijn enkele belangrijke statistieken voor Display-reclame:

Indrukken

Een impressie verwijst naar het aantal keren dat een advertentie wordt weergegeven op een website of mobiele app.

Klikken

Klikken geeft het aantal klik weer dat een advertentie is ontvangen.

Doorklikratio (CTR)

CTR is het percentage van impressies die worden geactiveerd door te klikken. Een hoge CTR geeft aan dat de advertentie relevant is voor de doelgroep.

Conversies

Een conversie verwijst naar het aantal bezoekers dat acties onderneemt op een website nadat ze op een advertentie hebben geklikt. Dit kan betekenen dat ze een product kopen, zich aanmelden voor een nieuwsbrief, een formulier ingevuld, enz.

Kosten per klik (CPC)

CPC geeft een bedrag van een bedrag dat wordt betaald voor elke klik op zijn advertentie.

Rendement op investering (ROI)

ROI verwijst naar het percentage van de inkomsten die worden gegenereerd door de advertentie, in verhouding tot de kosten ervan.

Waar moet je op letten bij het gebruik van Display-reclame?

Hoewel vele voordelen worden weergegeven, zijn er ook enkele belangrijke aspecten waar rekening mee moet worden gehouden:

Begroting

Net als bij andere vormen van reclame kan Display-reclame onmisbaar zijn. Het is belangrijk om een ​​groot budget vast te stellen en te plannen welke strategieën effectief zijn om de kosten op lange termijn te bewaken.

Relevante targeting

Een ander belangrijk aspect is om de doelgroep te targeten die het meest relevant is. Hierbij moet je niet alleen naar demografische factoren kijken, maar ook naar locatie, interesses, enz.

Beeld- en videoformaten

Het visualiseren van uw product of dienst is net zo belangrijk als de targeting. Kies zoveel mogelijk verschillende advertentieformaten en stijlen om zoveel mogelijk potentieel te bereiken.

Verkeerskwaliteit

Hoewel Display-reclame leidt tot verkeer naar uw website, kan het zijn dat het verkeer dat wordt gegenereerd niet van hoge kwaliteit is. Dit verkeer zijn gebruikers die alleen inzicht zullen krijgen in het onderwerp, terwijl anderen mogelijk al vastbesloten zijn om uw product of dienst te kopen.

Conclusie

Display-reclame is een effectieve manier voor toekomstige kinderen om hun producten of diensten te beginnen en hun doelgroep te bereiken. Met de juiste targeting, budget- en meetstrategieën, kan een belangrijke pijler worden weergegeven in uw marketingmix.