Zullen uw medewerkers hun best doen als ze een teambuilding-evenement bijwonen?

Sommigen die gewoonlijk een leidinggevende rol bekleden, vragen zich af of hun aanwezigheid zal verhinderen dat hun teams openstaan ​​of dat ze niet op hun hoede zijn bij teambuildingactiviteiten. De realiteit is echter dat het echt afhangt van hoe je werkt en communiceert met je team tijdens het evenement. Denk na over het doel van uw Teambuilding-evenement. Is het om teameenheid op te bouwen of om de communicatie te verbeteren?

Teambuilding

Als het je doel is om teameenheid op te bouwen, kun je het beste een teambuildingactiviteit vermijden waarbij je teams de verantwoordelijkheid moeten "delen". In dit scenario zul je waarschijnlijk merken dat je werknemers het naar hun zin hebben tijdens het evenement, terwijl je moet zitten kijken en je af moet vragen hoe je in vredesnaam je werk zou moeten doen. Het is bijna onmogelijk om effectief leiding te geven aan en interactie te hebben met uw medewerkers zonder alle schuld en verantwoordelijkheid te delen. Een teambuildingevenement is bedoeld voor leiders.

Aan de andere kant, als het uw doel is om de communicatie en het teamwerk te verbeteren, kunt u het beste uw teams laten deelnemen aan een soort van groepsgebaseerde communicatieoefening. Groepscommunicatie-oefeningen kunnen een effectieve methode zijn om de communicatie binnen uw teams te ontwikkelen en te verbeteren. Sommige evenementen hebben bijvoorbeeld een discussieruimte waar leden van uw team ideeën of opmerkingen kunnen uitwisselen. Anderen zullen teambuildingoefeningen hebben, waarbij leden van het team zullen moeten samenwerken om een ​​taak te voltooien. Weer anderen zullen leden van uw team nodig hebben om individueel te werken om hun beste werk te doen.

Afhankelijk van de aard van het evenement dat u leidt, kunnen er enkele elementen van beide zijn. Als uw evenement geschikt is voor een groepsgerichte communicatie-oefening, kunt u er waarschijnlijk op rekenen dat uw werknemers een deel van de verantwoordelijkheid en een deel van de schuld zullen delen. Maar als uw evenement vereist dat al uw werknemers alleen of afzonderlijk werken, is de kans groter dat uw werknemers de schuld en / of verantwoordelijkheid voor hun prestaties onthouden. Dit komt omdat ze zich meer bedreigd voelen door het feit dat ze in de schijnwerpers worden gezet en het risico dat ze worden weggelaten uit iets anders dat gepland of verzorgd was. Ze hebben het gevoel dat ze geen deel meer uitmaken van het team en dat hun individuele inspanningen niet meetellen. evenveel als de inspanningen van uw werknemers.

Op groep gebaseerde communicatieoefeningen geven mensen daarom het gevoel dat hun bijdragen meer betekenen dan de bijdrage van een persoon alleen. en moedig ze aan om verantwoordelijkheid te nemen voor hun prestaties. Wanneer dit gebeurt, zullen de leden hun best kunnen doen om het evenement tot een succes te maken.

Zoals je kunt zien, heb je een grotere kans om de teameenheid met succes te ontwikkelen en te behouden als je een groepsgerichte communicatieoefening gebruikt tijdens je Teambuilding-evenement. In plaats van dat uw werknemers met hun eigen ideeën komen om problemen op te lossen, moedigt u uw werknemers aan om alles in het werk te stellen om het doel te bereiken. Daarnaast zul je meer plezier kunnen beleven aan het evenement omdat je medewerkers zich ook prettiger voelen in het bedrijf. Zij zullen in staat zijn om het plezier te beleven, waardoor u nog meer en dus meer van uw gezelschap kunt genieten. Ze zullen zich ook kunnen concentreren op de positieve aspecten van het evenement in plaats van zich zorgen te maken over wat er mis kan gaan of fout gaat.