Architectuur Fotografie

Een overzicht van architectuurfotografie

Architectuurfotografie omvat foto's die u kunt maken van een gebouw of een andere structuur die een soort artistieke of functionele waarde heeft. Dit kunnen woonhuizen, grote wolkenkrabbers, oude brownstone-appartementen of oude woongebouwen zijn. Architectonische constructies zoals bruggen of sculpturen vallen ook onder deze categorie.

Fotografie is een kunstvorm die veel geduld en observatie vereist. U moet weten wat voor soort sfeer u voor uw onderwerp moet creëren om de juiste stemming en ambiance vast te leggen. Je foto's moeten vanuit verschillende hoeken worden genomen om ze er aantrekkelijk en mooi uit te laten zien.

U kunt veel informatie en ideeën krijgen als het gaat om architectuurfotografie door online lessen te volgen of boeken over het onderwerp te lezen. Als je geen beginnend fotograaf bent, kun je cursussen volgen die je basisvaardigheden op het gebied van fotografie leren voordat je aan freelance werk begint. U leert hoe u afbeeldingen van hoge kwaliteit maakt met het best mogelijke licht en de beste techniek.

U zult zoveel mogelijk willen leren over hoe de foto's eruit moeten zien om het gewenste resultaat te bereiken. U moet begrijpen hoe digitale camera's werken en hoe ze met licht werken om uw onderwerp vast te leggen. U moet ook weten hoe u uw afbeeldingen op de juiste manier belicht, zodat ze er mooi uitzien. Bovendien moet u leren hoe u filters en andere hulpmiddelen in digitale fotografie kunt gebruiken om het effect te versterken.

Als je meer wilt weten over architectuurfotografie, kun je overwegen om een ​​cursus te volgen die je de mogelijkheid biedt om toe te passen wat je tijdens je studie hebt geleerd. Deze cursussen geven je praktische ervaring zodat je het geleerde direct kunt toepassen. De vaardigheden die u opdoet, zullen dienen als de basis om uw carrière als architecturaal fotograaf te beginnen.

Je kunt ook kijken naar cursussen die worden aangeboden door instellingen zoals de University of Southern California voor een diploma in architectuurfotografie. Je kunt ook community colleges en technische scholen bezoeken waar je de basisconcepten van fotografie kunt leren en speciale fotografietechnieken kunt gebruiken. Er is ook de mogelijkheid om een ​​diploma in architectuur te behalen als een Bachelor of Science.

Hoewel er veel soorten architectuurfotografie zijn, is bedrijfsfotografie daar niet een van. Bedrijfsfotografie is het gebied waar een professionele fotograaf foto's maakt van verschillende bedrijven. U kunt bijvoorbeeld foto's maken van restaurants en hotels om een ​​beter idee te krijgen van hun decor, interieur, vloeren en verlichtingsopties.

Het vakgebied Bedrijfsfotografie is erg competitief en vereist veel ervaring en toewijding. De meeste fotografen die zich op dit gebied willen specialiseren, gaan meestal naar een fotobureau om te helpen bij de creatieve kant van het bedrijf. Mogelijk moet u voor dit soort werk in opdracht of minstens een paar keer per jaar over de hele wereld reizen.

Als je architectuurfotografie als tweede beroep wilt studeren, zou je moeten overwegen om een ​​master in architectuurfotografie te volgen. Deze programma's kunnen buitengewoon uitdagend zijn en er moet veel onderzoek worden gedaan om alles te leren wat u moet weten. Als je eenmaal een masterdiploma in architectuurfotografie hebt, heb je alles wat je nodig hebt om een ​​succesvolle architectuurfotograaf te worden.

Veel mensen kiezen ervoor om als freelance fotograaf te werken nadat ze een master Architectuurfotografie hebben behaald. Dit is een zeer opwindende manier om geld te verdienen zonder uzelf te veel stress te bezorgen. Je werkt nog steeds als freelancer en wordt betaald voor de foto's die je maakt, maar je tijd zal worden besteed aan andere aspecten van de branche.

Het is echter belangrijk om er zeker van te zijn dat u in staat bent om op dit niveau foto's te maken voordat u dit soort dienstverband aangaat. Je zult op dit niveau niet dezelfde foto's kunnen maken als bij een baan als architecturale fotografie. U zult bijvoorbeeld niet zo gedetailleerd en artistiek kunnen doen als een baan, en u moet de technische kant van het bedrijf kunnen beheersen.

Freelance fotografiebanen zijn echter buitengewoon lonend. Als je de tijd en moeite neemt om de branche te bestuderen, kun je in een mum van tijd een succesvolle freelancer worden. Je helpt ook de gemeenschap waarin je werkt door een waardevolle bron te creëren voor de fotografen die momenteel afbeeldingen nodig hebben. U kunt een portfolio maken waar mensen jarenlang trots op zijn en u kunt vanuit huis de kost verdienen.